Like-olj a Facebook-on!

Egy humanista blogja

A blog alapvető társadalmi-gazdasági kérdésekkel foglalkozik,. Én magam közgazdász vagyok, és igyekszem politikai elfogultság nélkül a hazai eseményeket. Nagyon szeretném, ha olvasóim kommentálnák nézeteimet, mert a nézetek fejlődése feltétele a .fejlődésnek. Várom vitatkozó megjegyzéseiket. Nem az az érdekes, kinek van igaza, hanem hogy mi az igazság.

Friss topikok

Címkék

2012.01.17. 23:12 Közgazda

Fenyegető fenygetés

Valószínűleg nem lehet velem semmit megbeszélni. Valószínűleg mint állampolgár hiábavaló velem tárgyalni, megbeszélni, egyeztetni, konfliktusmentesen, netán tán barátságosan kommunikálni. Néhány évet egy szép nagy és fejlett országban tölthettem, és magyar barátaimhoz becsöngetett a kerület polgármestere,, leült velünk beszélgetni, és kikérdezte a véleményünket, beszélt a céljairól, a privát életéről, egyszóval volt egy szép esténk.

Én itt kisfiú vagyok, és mivel nem lehet velem megállapodni, megalkudni bizonyos kívánatos pl. magatartási szabályokról, így ehelyett gyorsan törvényt ülnek, új törvényt hoznak, és értesítenek, ha nem tartom be, akkor kivégeznek, felnégyelnek, felakasztanak, és utána agyonlőnek. Vagy ami rosszabb, annyi büntetést rónak rám ki, hogy két havi kajapénzünk bánja.

Kormányom nem nevel, meggyőz, érvel, hanem állandóan fenyeget, nyilvánvalóan gyűlöl. És nem csak engem, hanem mindenkit. Az állam utálja kis hazánkban polgárait, és a polgárok utálják az államot. Az állam és a polgárok közt zajlik a kisded háború, amelyben jelenleg egyértelműen ...............a vesztes. 

Az én életemben eddig az államot képviselő állami alkalmazott valamiképpen mindig kiszúrt velem, hivatalos ügyekben. Nem kérnem kellett, hanem instanciáznom, kérelmeznem, és ő kegyesen elintézett dolgokat, ha akart, és ha nem akart, mindig volt oly törvény, rendelkezés, előírás, bármi, ami ellenem szólt. Mintha előbbiek nem csak rendet akartak volna tartani, hanem azt is érzékeltetni kívánták velem, hogy alárendelt porszem vagyok,  akinek ennek tudatában megfelelő alázattal kell hozzájuk viszonyulnom. 

A Rockefeller Centerben ki van írva, az állam nem ura, hanem szolgája az embereknek. Nálunk ezt meg kell szorozni mínusz eggyel. És az tulajdonképpen teljesen mindegy, milyen színű kormányzás van. De a fenyegetődzés az újmódi. Nem rég vezették be, mint államvezetési módszert. Hadd féljen az az "emberek".....

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://miatuti.blog.hu/api/trackback/id/tr943572373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása