Like-olj a Facebook-on!

Egy humanista blogja

A blog alapvető társadalmi-gazdasági kérdésekkel foglalkozik,. Én magam közgazdász vagyok, és igyekszem politikai elfogultság nélkül a hazai eseményeket. Nagyon szeretném, ha olvasóim kommentálnák nézeteimet, mert a nézetek fejlődése feltétele a .fejlődésnek. Várom vitatkozó megjegyzéseiket. Nem az az érdekes, kinek van igaza, hanem hogy mi az igazság.

Friss topikok

Címkék

2012.01.18. 20:38 Közgazda

Remek Orbán beszéd az RU-ban versus magyar közállapotok

El kell ismerni, hogy az EU parlamentben a néppárt kiállt kivételekkel O.V. mellett,és azt is, hogy Viktor hihetetlenül tehetséges ember. De bármennyire igaznak, jónak véli azt a Magyarországot, amely felé átalakítani törekszik ezt a szerencsétlen országot, bármennyire védi saját maga demokrata mivoltát, nincs ma afelől kétség, a maga erős egyéniségével ráül az országra, és elnyom minden  neki nem tetsző kezdeményezést, és és lényegében minden fontos kérdésben más vélemények valóős megrágása helyett dönt. Még csak véletlen sem ad igazat bármiben más parlamenti pártbélieknek. 

Az a borzasztó, amikor egy ilyen erősségű egyéniség általam nem pontosan értett okokból, alapvetően rossz gazdaságpolitikát folytat, amit ma már az ő oldalán álló közgazdászok is látnak. De rájuk sem hallgat, ez egyértelmű. Az eredmény nem csak további gazdasági zuhanás, az életszínvonal romlása, a gazdasági kapcsolatok bizalmi tőkéjének esése, hanem az általános hitehagyottság, önbizalom vesztés. 

Viktornál nem látjuk, hogy valódi beszélgetést folytatna bárkivel, igazi és való vélemény- cserét. De ő sosem fogja a hibáit belátni.

De nem jártunk semmivel sem jobban a kétségtelenül nagyobb közgazdasági műveltségű, és remek közgazdászokkal körülvett Gyurcsánytól sem. Szerintem megváltoztatta az egész magyar társadalom és gazdaság pályáját "Öszödi beszéde". A beszéd azt üzente az egész magyar társadalomnak,. hogy a szocialista párt mindig hazudott a magyar népnek, őt beleértve. És milyen párt az, amelynek akadt olyan vezetője, aki kétségtelenül Gyurcsány eltávolítására közzétette a belső füleknek szóló beszédet? Az illető egy személyt célzott meg és egy egész pártot talált el, baba labda. 

Van ennek a pártnak 10 éven belül esélye váltópárti szerepre a régi gyöpös--tehetségtelen vezető garnitúrával, Gyurcsánnyal az oldalán, még ha ez az oldal ma már kicsit távolabbra ment e párttól. Továbbmenve, van ebben a pártban bármi is, ami a szocialista gondolatot rokonszenvessé tenné. Nem véletlen, hogy OV konzervatív francia forradalom előtti vallásossága ma sokkal vonzóbban hat, mint a szocialista vezetők nézettelensége, elv nélkülisége. S ez legalább akkora tragédiája hazánknak, mint Viktor eltorzulása.

Nem tehetünk tehát mást, mint Adyval várjuk már, várjuk más az új magyar csodákat.

 

 

Túl komolyan veszi a maga világnézetét, az ő univerzumában nincs helye más világnézetű embereknek, politikusoknak. 

 

   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://miatuti.blog.hu/api/trackback/id/tr873575008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása